دهه هشتادی ها، نسل زد یا هر اسم دیگری که روی این نسل جدید بگذارید، این نسل قسمت عمده ای از ورودی های جدید بازار کار راتشکیل می دهد و هر رهبر سازمانی ای دیر یا زود با این نسل در ارتباط خواهد بود. تفاوت های نسل ها مساله جدیدی نیست و حداقل در یک قرن گذشته هر نسلی انگیزه ها و ویژگی های متفاوتی از نسل های گذشته داشته است و سعی کرده است نقش خود را بر برگه تاریخ بشریت ثبت کند.
ورود نسل زد به بازار کار، مفاهیم سنتی رهبری را به چالش کشیده است. این نسل در دنیایی رشد کرده که تکنولوژی، تنوع فرهنگی، و آگاهی اجتماعی به سرعت در آن تغییر کردهاند.
ولی این نسل جدید اهمیت بیشتری در فضای امروز دارد. چه از این منظر که به هر حال الان داریم مساله را بررسی می کنیم و «نسل جدید» فعلی هستند، و چه از این منظر که تفاوت های آن با نسل قبلی بزرگتر از تفاوت های نسل های قبل تر است.
این مساله در یک سال گذشته تبدیل به یک موضوع مطالعاتی برای من شد که به کمک گروهی از همکاران مورد خاص رهبری این نسل را بررسی کردم و یافته هایم را در یک همایش به اسم رهبران فردا به اشتراک گذاشتم که ارائه آن را در اینجا نشر می دهم.
این نسل به عنوان اولین نسل دیجیتال، که از دوران کودکی با اینترنت و فناوریهای دیجیتال بزرگ شدهاند، ارزشها، رفتارها و انتظارات خاصی را شکل دادهاند. در حالی که این نسل به بازار کار وارد میشود، درک نسل زد برای رهبران و سازمانها که به دنبال ایجاد یک محیط کار تولیدی و متعهد هستند، بسیار حیاتی است.
تفاوت بین نسل های مختلف همواره وجود داشته است، ولی روند تدریجی تغییرات نسل ها به این معنی بود که جوهره رهبری بین نسل های مختلف تغییر نمی کرد. یک نسل بسیار متفاوت به معنی از بین رفتن اثربخشی تکنیک های قبلی یا لزوم تدوین استراتژی های مجزا برای مدیریت این اختلاف نسل هاست.
این مرور بولت وار تغییرات لازم برای رهبری نسل جدید به هیچ عنوان برای انتقال مفهومی به این بزرگی کفایت نمی کند، ولی سعی می کنم چند نکته کلیی را لیست کنم. اگر به این موضوع علاقه مند هستید ویدئوی قسمت هایی از ارائه این پرزنتیشن توسط من در پایین همین صفحه قابل مشاهده است.
استراتژیهای رهبری مؤثر